top of page
1_edited.png

     Одного ранку в грудні урвався довгий зимовий сон родини Мумі-тролів.

Світ за стінами будиночка змінився до невпізнання: щось біле й загадкове вкрило всю Долину Мумі-тролів, туди й сюди сновигали чепурулі й гемулі, обвішані подарунками й пакунками зі святковими наїдками та напитками.

Усі перебували у схвильованому очікуванні чогось, що прямувало до Мумі-долини. Те загадкове Щось видавалося дуже небезпечним і називалося Різдвом.

    Улюблену оповідь Туве Янссон «Ялинка» переказали по-своєму автори

Алекс Гаріді й Сесілія Давідссон і видали з новими ілюстраціями художниці Філіппи Відлюнд.

2.jpg

        Найдивовижніша і найнеймовірніша різдвяна історія, яку тільки можна собі уявити. Хлопчик Вільям просить у Санти на Різдво динозавра і навіть не підозрює, чим обернеться його прохання. Гортаючи сторінки цієї веселої динамічної пригодницької книжки британського письменника і музиканта Тома Флетчера, ви довідаєтеся, хто допомагає Санті на Північному полюсі і хто намагається вполювати північних оленів, як з ненависті народжується дружба і чому містер Трандл понад усі свята любить Різдво. І, звісно, познайомитеся з найфантастичнішим книжковим героєм – Різдвозавром.

         Вільям дивовижним чином опиняється в майбутньому і дізнається, що в ньому немає Різдва – улюбленого свята хлопчика і його тата. Він не може повірити, що існування Санти, ельфів та магічних оленів опинилося під загрозою через найголовнішого нечемнюха – містера П. Чи вдасться Вільямові разом із Різдвозавром і Брендою змінити хід подій, щоб врятувати своїх друзів зі Снігового ранчо? Ким насправді є загадкова Зимова Відьма? Щоб дізнатися про це – читайте нову захопливу книжку Тома Флетчера.

4.jpg

36 і 6 котів – саме стільки, не більше й не менше, хвостатих героїв Галини Вдовиченко – оселилося одного дощового вечора в помешканні пані Крепової попри її бажання. Але серце непоступливої господині до котів-безхатьків прихилила киця-сфінкс Баронеса. Ані пані Крепова, ані її племінник Стас навіть уявити собі не могли, чим обернеться вторгнення у їхнє маленьке помешкання 36 дорослих і 6 маленьких котів.

5.jpg

36 і 6 котів повертаються! І тепер у котів-танцюристів з’явився новий талант – до дряпопису. Їхні картини прикрасили стіни господаревої кав’ярні, але ненадовго... Стався злочин. Хто візьметься розслідувати дивне зникнення? Хто розкриє таємницю вісьмох липових дощечок?

36 і 6 котів-детективів беруться до справи…

6.jpg

36 і 6 котів-компаньйонів Самотнім бабусям і дідусям, що живуть у старечому будинку, потрібні помічники. А декому з великого котячого гурту час повчитися піклуватись про інших. Старенькі та 36 і 6 котів зустрінуться. Це знайомство приведе до неймовірних змін у житті людей і котів. Котів, які стануть не лише компаньйонами, але й футболістами і театральними акторами.

img439_cr_4.jpg

Чудове чудовисько. У 3 книгах. Книга 1 У новій захоплюючій повісті Сашка Дерманського розповідається про незвичайне знайомство дівчинки Соні з чудовиськом Чу. За кілька місяців Чу мусить заробити сім подяк від людей, бо інакше його закинуть у Країну жаховиськ. Безліч пригод і небезпек спіткає героїв, але справжня дружба творить справжні дива... Це друге — доповнене новими детективними розділами видання талановитого молодого українського письменника. Для обережного читання (щоб не надірватися від сміху).

167302_9802342.jpg

«Це друга книжка майбутньої трилогії «Чудове Чудовисько». Щиро вважаю, що цією повістю Сашко Дерманський починає справджувати найсміливіші надії на успіх нової української дитячої літератури... Після прочитання рукопису мене від радості аж розпирало. Засмучувало одне: я не мав з ким поділитися нею, адже на той час ніхто ще книжки не читав. Я зателефонував авторові і не менше двадцяти хвилин «оспівував» його нову повість. Тоді примчав додому і запропонував рукопис синові. Далі не спав до третьої ночі, вдоволено наслухаючи, як він нестримно сам до себе гигоче, і вгадував, про що саме він у цю мить читає. Я мало не пурхав, коли син, дочитавши, забіг до мене і ми напівпошепки — бо ж усі давно сплять! — смакували найефектніші епізоди і мріяли про український Голлівуд, адже «Чудове Чудовисько в Країні Жаховиськ» ще й надзвичайно кінематографічна річ... А тепер ось не можу дочекатися, коли цю книжку нарешті надрукують, щоб і ви, любі читачі, змогли втішно порозкошувати...»

— Іван Малкович

Для обережного читання (щоб не надірватися від сміху).

455698_67254722.jpg

Пригоди Чудового Чудовиська і дівчинки Соні тривають! Улюблений дитячий письменник Сашко Дерманський зумів і Майдан відстояти, і третю частину трилогії дописати! Та ще й яку!.. Блискучі діалоги, живописні характери, природна й багата художня мова яскраво засвідчують, що Сашко Дерманський гідно продовжує літературні традиції наших веселих класиків — від Котляревського й Гоголя до Остапа Вишні і Всеволода Нестайка... Нова порція смішних, моторошних і захопливих пригод чекає на тебе. Погане Поганисько готове звоювати усіх нас, але в сучасній Україні так багато відважних малих і великих героїв, що навіть абсолютне зло не завжди має шанс на перемогу...

img092_2_17.jpg

            Як приручити дракона. Книжка 1

    Ви, може, не знаєте, та колись кожен вікінг мав власного дракона. Інші народи приручали собак, коней, буйволів... А вікінги - драконів. Однак юний вікінг спершу мусив упіймати собі дракона. Це було непросто. Потім - приручити його, а це ще складніше. Усе разом називають випробуванням драконячим вихованням. Того, хто його не пройде, виганяють із племені.      Коли Гиккус, геть не кремезний юнак, син вождя племені патлатих розбишак з острова Лобур, вирушив на лови свого дракона, він не сподівався, що пройти випробування буде легко. Проте навіть не підозрював, що йому з дракончиком Беззубком судилося стати героями!

img578_58.jpg

"Ми - вікінги. А це робота небезпечна!" - говорив герой популярного мультфільму "Як приборкати дракона", створеного за мотивами серії книжок Крессиди Ковелл. Читаючи другу з них, ви переконаєтеся, що бути вікінгом справді нелегко. Адже справжній вікінг має не тільки приручити і вимуштрувати дракона, а й опанувати ремесло пірата. Серед патлатих розбишак було чимало відважних піратів. Та найзнаменитіший серед них - Страхун Злобородий, прапрадід Гиккуса Страхітного Окуня III (Третього). А тепер уявіть, що ви натрапили на слід незліченних скарбів Страхуна Злобородого. Хіба напис "Не відкривати!" вас зупинить?! Проте Гіккуса цей напис нажахав. Хлопцю здалося, що станеться лихо. Та в племені ніхто його не почув. Тож патлаті розбишаки знову вскочили в халепу, а рятувати всіх довелося Гіккусові. Усіх і себе! Усе-таки це нелегко - бути героєм-вікінгом.

img897_104.jpg

Після найлютішої зими на землі вікінгів настало небувало жарке літо. І люди, і їхні дракони знемагають від спеки. Далеко на заході, на острові зловісного племені лава-ланців, ось-ось прокинеться Вулкан. Але не такий страшний сам Вулкан, як ті, кого він розбудить. Гиккус Страхітний Окунь ІІІ має здійснити Героїчний Похід на острів лава-ланців, щоб не дати Вулкану вибухнути і перехитрити саму Долю. А ще йому належить дізнатися одну дуже сумну історію, яка сталася багато років тому, проте стосується його безпосередньо. Ну і врятувати весь Варварський Архіпелаг, зрозуміло.

img910_90.jpg

Гиккус Страхітний Окунь III — єдиний вікінг, який любить книжки. А оскільки книжок на острові Лобур майже немає, він пише їх сам. Гиккус якраз складав путівник героя «Слідами лютого дракона», коли йому довелося вирушити в Бовванську громадську бібліотеку. Ось де вже книжок сила-силенна! Шкода тільки, бібліотека — одне з найбільш охоронюваних місць Варварського Архіпелагу. Мало кому вдається доторкнутися до її скарбів… У цій книжці ти знайдеш також докладні описи деяких видів драконів і найповніший на сьогодні драконський словник.

img851_1_16.jpg

    Вікінги полюбляють займатися спортом на привіллі. Наприклад, змагатися з плавання у крижаній воді. І ось Гиккус Страхітний Окунь              Третій із друзями і прирученими драконами мало не замерзають на березі перед традиційним вікінгівським запливом, навіть не підозрюючи, що заплив цей триватиме ду-у-уже довго і результат змагання стане доленосним для всіх розбишак і хнюпів.

img_28685.jpg

Нарешті роки початкової піратської підготовки позаду — через три тижні Гиккус і його друзі мають стати повноправними воїнами племені. Зрозуміло, перед цим треба пройти випробування: піднятися прямовисною скелею в неприступний замок і битися на змаганні мечників у день Нового року. Ну а потім буде бенкет на честь нових воїнів, усі племена добряче повеселяться і розійдуться по домівках. Зрештою, так усе було задумано. Та насправді на Гиккуса і його плем’я чекають страшніші випробування… Він ще не знає, але над Варварським Архіпелагом згущуються хмари. Давні вороги повертаються, давні пророцтва починають збуватися. Скоро, зовсім скоро дракони повстануть проти людей. І тільки новий Король може врятувати всіх… Але хто ним стане? Про кого сповіщає пророцтво? І яка з утрачених Королівських Згуб — найцінніша?!

  Герої популярної трилогії «Незвичайні пригоди Алі», яку написала улюблена казкарка української малечі Галина Малик, допоможуть тобі зрозуміти, що все-все на світі залежить від кожного з нас. А найбільше від нас залежить наше майбутнє! І тому дуже важливо доводити усі справи до кінця і, подібно до дівчинки Алі, відважно боротися з брехливими обіцянками-цяцянками та іншими сяк-таками. Адже через невиконані обіцянки наше майбутнє може перетворитися на мильну бульбашку...    Повість увійшла до шкільної програми.

img_0409.jpg

«Чарлі і шоколадна фабрика» — найпопулярніша книга Роальда Дала, одного з літературних батьків Джоан Ролінґ — авторки «Гаррі Поттера»... Жив собі бідний хлопчик, якому раз на рік — на його день народження — дарували єдиний дарунок — маленький шоколадний батончик. Але хлопчик мав добре серце, і тому з ним трапляється неймовірна пригода, яка не залишить байдужими ні дітей, ні дорослих.

logo-calendarium-ru.png
[000018].jpg
Удовик Олена Олнаександрів
bottom of page